Συνταγή: Ομελέτα με φασολάκια και βασιλικό

Για γεύμα στη στιγμή, ετοιμάζουμε μια ομελέτα με φασολάκια. Ο βασιλικός δροσίζει και δίνει έξτρα νοστιμιά στο φαγητό.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
5′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 25′

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την ομελέτα με φασολάκια και βασιλικό, πρώτα ζεματίζουμε τα φασολάκια και τον αρακά, για 4 λεπτά.
  2. Τα στραγγίζουμε και κόβουμε τα φασολάκια σε 2 ή 3 κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα, το κρεμμυδάκι, τον βασιλικό, τον αρακά, τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  6. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε δυνατή φωτιά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα της ομελέτας, σκεπάζουμε με ένα μεγάλο καπάκι και ψήνουμε την ομελέτα για 6 – 7 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθεί από την κάτω πλευρά.
  8. Μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, σε ψηλό ράφι, και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο για 5 – 6 λεπτά ακόμη, μέχρι η επιφάνειά της να φουσκώσει και να ροδίσει
  9. Βγάζουμε το τηγάνι με γάντι φούρνου.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy