20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ομελέτα με αμπελοφάσουλα, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα φασόλια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα, το λιωμένο κρεμμύδι και την τριμμένη πατάτα.
- Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τα τηγανισμένα και στραγγισμένα υλικά, τον δυόσμο (ή τον μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε ξανά το τηγάνι με το λάδι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 170°C.
- Αδειάζουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαγειρευτεί στο εσωτερικό πριν προλάβει να ψηθεί από την κάτω πλευρά.
- Την αφήνουμε στο τηγάνι για 5-6 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η κάτω πλευρά είναι στερεοποιημένη και έχει ελαφρώς ροδίσει.
- Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, το τυλίγουμε καλά δύο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει και η επιφάνειά της ομελέτας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 