Συνταγή: Ομελέτα με αμπελοφάσουλα

Τα αμπελοφάσουλα γίνονται τέλεια σαλάτα, αλλά αξίζει να τα δοκιμάσετε και σε αυτή την αφράτη, χορταστική ομελέτα, που έχει και πατάτα και μπόλικα μυρωδικά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ομελέτα με αμπελοφάσουλα, αρχικά βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα και, όταν κοχλάσει, ρίχνουμε τα φασόλια και τα ζεματίζουμε για 3 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και, όταν κάψει, ρίχνουμε τα αμπελοφάσουλα, το λιωμένο κρεμμύδι και την τριμμένη πατάτα.
  4. Τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με το γιαούρτι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  7. Προσθέτουμε τα τηγανισμένα και στραγγισμένα υλικά, τον δυόσμο (ή τον μαϊντανό) και ανακατεύουμε.
  8. Βάζουμε ξανά το τηγάνι με το λάδι στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά.
  9. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το γκριλ στους 170°C.
  10. Αδειάζουμε το μείγμα αυγών στο τηγάνι και ψήνουμε την ομελέτα σε χαμηλή φωτιά, ώστε να μαγειρευτεί στο εσωτερικό πριν προλάβει να ψηθεί από την κάτω πλευρά.
  11. Την αφήνουμε στο τηγάνι για 5-6 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η κάτω πλευρά είναι στερεοποιημένη και έχει ελαφρώς ροδίσει.
  12. Αν το χερούλι του τηγανιού δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, το τυλίγουμε καλά δύο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε στον φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά περίπου, μέχρι να στερεοποιηθεί και να ροδίσει και η επιφάνειά της ομελέτας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy