Συνταγή: Οι δεκαπεντανόστιμοι κεφτέδες του Αλευρά

Ριγανάτοι, τραγανοί απέξω, μαλακοί στο εσωτερικό, οι κεφτέδες της κυρίας Πόπης ήταν από τους πιο νόστιμους που φάγαμε στην Κρήτη. Οπότε φύγαμε με τη συνταγή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Οι κεφτέδες που σερβίρουν στο Καφενείο του Αλευρά στα νοτοανατολικά προάστεια του Ηρακλείου ήταν ακόμη πιο νόστιμοι από ό,τι τους περιέγραφε ο Παναγιώτης Μαγγανάς, που τον άκουσαν από το διπλανό τραπέζι και μας έστειλαν το πρώτο πιατάκι με κεφτέδες κέρασμα μαζί με μία ρακή. Τους «στρίμωξα» αρκετά τους Αλευράδες, για να καταφέρω τελικά να πάρω τη συνταγή της γιαγιάς από την κυρία Πόπη. Νικολέτα Μακρυωνίτου

Υλικά

Μερίδες: 30-40

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους κεφτέδες του Αλευρά στύβουμε καλά το ψωμί και το βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Τα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, να σφίξει το μείγμα.
  3. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, ρολάροντάς τα μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε καυτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy