15′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′
Υλικά
Μερίδες: για 2 κιλά πατάτες
Διαδικασία
- Για να κάνουμε τις απόλυτες τραγανές τηγανητές πατάτες του Χριστόφορου Πέσκια, τυλίγουμε μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και, μόλις γίνουν χλιαρές και μπορούμε να τις πιάσουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις κόβουμε λεπτές κυδωνάτες.
- Τις αδειάζουμε σε μπολ και τις βάζουμε στην κατάψυξη, για 1 ώρα ή μέχρι να κοκαλώσουν (είναι μια τεχνική που εφαρμόζει ο περίφημος Βρετανός σεφ Heston Blumenthal και υιοθέτησε ο Χριστόφορος Πέσκιας).
- Τις βγάζουμε από την κατάψυξη και τις τηγανίζουμε όπως είναι, παγωμένες, σε δόσεις, σε μπόλικο καυτό ελαιόλαδο, στους 170°C για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Οι πατάτες γίνονται πολύ τραγανές εξωτερικά, τρυφερές εσωτερικά και πολύ νόστιμες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 