15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 10
Σιρόπι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά των «τεμπέληδων», προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου που φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις.
- Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά. Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σιρόπι
- Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά, αποσύρουμε και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
- Βγάζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι καυτός, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
- Τον αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 