Συνταγή: Ο μπακλαβάς των «τεμπέληδων»

Τόσο εύκολος, γρήγορος και απίθανα νόστιμος ο μπακλαβάς αυτός που θα τον φτιάχνουμε συνέχεια όλοι. Προκομμένοι και μη!

Συνολικά έχουν εντοπιστεί τέσσερα τεμάχια του αγαλματιδίου
15′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: 10

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τον μπακλαβά των «τεμπέληδων», προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το κανελογαρίφαλο.
  3. Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί και βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα μέσα στο ταψί, σουρώνοντάς τα, το ένα δίπλα στο άλλο.
  4. Τα περιχύνουμε με το βούτυρο και πασπαλίζουμε με το μείγμα του αμυγδάλου που φροντίζουμε να μπει και μέσα στις πτυχώσεις.
  5. Ψήνουμε τον μπακλαβά για περίπου 30 λεπτά. Οσο ψήνεται ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι

  1. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει, το αφήνουμε να βράσει για 6-7 λεπτά, αποσύρουμε και το αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρό.
  2. Βγάζουμε τον μπακλαβά και, όπως είναι καυτός, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
  3. Τον αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα, να κρυώσει και να πιει το σιρόπι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy