Συνταγή: O ασουρές της Μεγάλης Παρασκευής

Ο ασουρές, που λέγεται και βαρβάρα ή γλυκό του Νώε είναι ένα γλυκό, που υπάρχει στην Ελλάδα και στην Τουρκία, και παραδοσιακά φτιάχνεται και σερβίρεται τη Μεγάλη Παρασκευή.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
3:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:35′

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ασουρέ, ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το σιτάρι με το νερό όπου το μουλιάσαμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να κοχλάσει.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι. Το στραγγίζουμε, κρατάμε το νερό και το μετράμε.
  3. Για τον ασουρέ θα χρειαστούμε 1,6 λίτρα από το υγρό και 1 1⁄2 φλιτζάνι από το σιτάρι. Το υπόλοιπο σιτάρι, το διατηρούμε στο ψυγείο για άλλη χρήση.
  4. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε σε 300 ml από το μετρημένο υγρό το νισεστέ.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σιτάρι, το υπόλοιπο υγρό, το διαλυμένο νισεστέ και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 8 – 10 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  6. Αδειάζουμε σε ατομικά μπολ και το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  7. Σκορπίζουμε τα καρύδια και το ρόδι, πασπαλίζουμε με κανέλα και διατηρούμε τον ασουρέ στο ψυγείο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy