Συνταγή: Ντομάτες τριμμένες στο βάζο

Τις βρίσκουμε στο εμπόριο μέσα σε βάζο, σε κονσέρβα, σε χαρτοκούτι. Από εδώ και πέρα θα τις βρίσκουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας, φτιαγμένες και ερμητικά κλεισμένες σε βάζα από τα χέρια μας.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:10′

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο του 1 λίτρου

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ντομάτες τριμμένες στο βάζο, αρχικά κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις ζουλάμε ώστε να φύγουν τα σπόρια και τα πολλά υγρά.
  2. Στη συνέχεια, τις τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Η φλούδα θα μείνει πάνω στον τρίφτη.
  3. Μετράμε τον πολτό και για κάθε 1 λίτρο πολτού ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας αλάτι
  4. Τις αδειάζουμε σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους κατά το 1/3.
  5. Γεμίζουμε με την τριμμένη ντομάτα, μέχρι επάνω, κλείνουμε ερμητικά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
  6. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι της κουζίνας.
  7. Από τη στιγμή που θα ανοίξουμε ένα βάζο, διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy