Συνταγή: Ντολμάδες λαδεροί πολίτικοι

Δεν χρειάζεται να σας παραξενέψει η ποσότητα του κρεμμυδιού σε αυτούς του πολίτικους ντολμάδες, η τεχνική του αχνίσματος το μεταμορφώνει και ο δυόσμος το ισορροπεί.

Όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες αφού ανατράπηκε – Τρείς στο νοσοκομείο
1: προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για τους ντολμάδες λαδερούς πολίτικους, βάζουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με αλάτι και 3 κεσέδες νερό και το αφήνουμε να αχνιστεί και να φύγει όλο το νερό του.
  2. Τότε ρίχνουμε το μισό λάδι, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως το ρύζι, το λεμόνι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά.
  3. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σκεπασμένη την κατσαρόλα να κρυώσει λίγο και να φουσκώσει το ρύζι.
  4. Στο μεταξύ, ζεματίζουμε τα φύλλα σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό. Τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε να κρυώσουν.
  5. Διαλέγουμε τα πιο χοντρά φύλλα (4 – 5) και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Βάζουμε σε κάθε φύλλο λίγη από τη γέμιση του ρυζιού, το διπλώνουμε και το τυλίγουμε ρολό. Πρέπει να προσέχουμε να εγκλωβίζεται η γέμιση στο φύλλο γιατί διαφορετικά θα φύγει στη διάρκεια του βρασίματος.
  7. Αραδιάζουμε τα ντολμαδάκια κοντά κοντά, αλλά όχι σφιχτά. Τα στρώνουμε σε σειρές στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να τα κρατάει σταθερά στη διάρκεια του μαγειρέματος.
  8. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα 1 κεσέ βραστό νερό και τη βάζουμε να βράσει. Μετά 5 – 6 λεπτά ρίχνουμε ακόμα 1½ κεσέ βραστό νερό. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν και να απορροφήσουν το νερό.
  9. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά πριν τα βγάλουμε.
  10. Σερβίρουμε ένα μπολ με γιαούρτι στο τραπέζι μαζί με τους ντολμάδες για να τους συνοδέψετε με αυτό.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy