15′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για τα ντολμαδάκια σε σούπα με πρόβειο γιαούρτι, σε μια βαθιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι και τα αμπελόφυλλα.
- Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό ή με το νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Τη στραγγίζουμε περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλους τους χυμούς.
- Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.
- Σερβίρουμε ντολμαδάκια σε σούπα σε βαθιά πιάτα με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 