Συνταγή: Ντολμαδάκια σε σούπα με πρόβειο γιαούρτι

Ντολμαδάκια...σούπα, το αγαπημένο πιάτο της μεσογειακής κουζίνας στην πιο ευφάνταστη εκδοχή του.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα ντολμαδάκια σε σούπα με πρόβειο γιαούρτι, σε μια βαθιά κατσαρόλα αχνίζουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, το ρύζι και τα αμπελόφυλλα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το ζωμό ή με το νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για 40 λεπτά.
  5. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  6. Τη στραγγίζουμε περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι και πιέζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι για να πάρουμε όλους τους χυμούς.
  7. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.
  8. Σερβίρουμε ντολμαδάκια σε σούπα σε βαθιά πιάτα με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy