Συνταγή: Ντάκος με σπεντζοφάι της στιγμής

Συνδυάζουμε τους δύο αγαπημένους μεζέδες της ελληνικής κουζίνας! Ντάκος και σπεντζοφάι μαζί σε ένα λαχταριστό, χορταστικό και πρωτότυπο πιάτο.

Παραμένει στα μπουντρούμια του Αττίλα ο Αντρέας Σουτζιής
15′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: για 2 ντάκους ή 8 μικρά ντακάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ντάκο με σπεντζοφάι της στιγμής, σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο και τις πιπεριές με την πάπρικα για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσουν λίγο οι πιπεριές. Αν τις θέλουμε πιο μαλακές, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
  2. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, απλώνουμε την ντομάτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και από πάνω βάζουμε το μείγμα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές.
  3. Σκορπίζουμε το δυόσμο και σερβίρουμε τον ντάκο με σπεντζοφάι της στιγμής. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με λίγη τριμμένη φέτα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy