Συνταγή: Ντάκος με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο

Ντάκος με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο, ένα καλοκαιρινό συνοδευτικό για όλες τις ώρες.

Τραγικός θάνατος – Νεκρός από χτύπημα αγελάδας
15′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: για 2 ντάκους ή 8 μικρά ντακάκια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον ντάκο με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο, βάζουμε την ντομάτα μαζί με την κάππαρη στο μούλτι και τη χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό, προσέχοντας να μην πολτοποιηθεί εντελώς.
  2. Την αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πιπεριά, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, το μισό ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  3. Βρέχουμε ελαφρώς τους ντάκους, απλώνουμε πάνω τη «σάλτσα»ντομάτας, μοιράζουμε σε κάθε ντάκο το τυρί, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι (ή το σουσάμι), ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε ντάκο με σάλτσα ωμής ντομάτας, κεφαλοτύρι και δυόσμο.
  4. Για ένα πλούσιο γεύμα, μπορούμε να συνοδεύσουμε τους ντάκους με ψητές πατάτες με ελαιόλαδο και χοντρό αλάτι ή ζουμερά καλοκαιρινά κεφτεδάκια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy