30′ προετοιμασία
2:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 3:
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το νουά με σάλτσα μανιταριών, κάνουμε το εξής: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχάρι μαζί με τη δάφνη και πιπέρι για περίπου 6 – 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για περίπου 3- 4 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα κομμένα λαχανικά, τα μανιτάρια, το μαϊντανό και το ξύλο κανέλας, σοτάρουμε για 5 – 6 λεπτά και αλατοπιπερώνουμε
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας ιδανικά σε μια γάστρα (ή σε μια κατσαρόλα με μεταλλικά χερούλια και καπάκι, κατάλληλη για φούρνο) και προσθέτουμε 500 ml νερό.
- Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 2 ώρες ή μέχρι να γίνει.
- Στα μισά του μαγειρέματος γυρίζουμε το κρέας και από την άλλη πλευρά, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος σε μια πιατέλα και τα λαχανικά σε ένα μπολ.
- Σουρώνουμε το ζωμό που έχει μείνει σε μια κατσαρόλα.
- Κρατάμε τη μισή ποσότητα λαχανικών στην άκρη για το σερβίρισμα και τα υπόλοιπα τα πολτοποιούμε στο μούλτι για περίπου 2 λεπτά.
- Βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα με το ζωμό και βράζουμε για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά, μέχρι να αποκτήσει η σάλτσα την επιθυμητή πυκνότητα.
- Αν παρ’ ελπίδα είναι πηχτή, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε να πάρει 1 – 2 βράσεις.
- Σουρώνουμε, για πιο φίνο αποτέλεσμα.
- Κόβουμε το νουά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
- Σερβίρουμε το νουά με τα μελωμένα λαχανικά, τη σάλτσα (σε σαλτσιέρα, για να βάλει ο καθένας όση θέλει) και συνοδεύουμε με ρύζι σπυρωτό, που έχουμε νοστιμίσει με λίγο βούτυρο και αλατοπίπερο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 