Συνταγή: Νόστιμα πασχαλινά κουλούρια

Τα πασχαλινά ζυμώματα ξεκινάνε και εμείς φτιάχνουμε τα πιο αφράτα κουλούρια του Πάσχα με βούτυρο Lurpak. Τους δίνουμε άλλο σχήμα από το συνηθισμένο και τα απολαμβάνουμε κάθε μέρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Κομμάτια: 40-45

Διαδικασία

  1. Για τα πασχαλινά κουλουράκια, αρχικά τεμαχίζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Τελευταίο αφήνουμε το αλεύρι, το οποίο ρίχνουμε σταδιακά σε 2-3 δόσεις μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι, που να μην κολλάει. Αν βγει μαλακή η ζύμη την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια πλάθουμε τα πασχαλινά κουλούρια στο σχήμα που θέλουμε (κορδονάκια, στρογγυλό, κοτσιδάκι, σαλιγκαράκια κ.ά.) και τα αραδιάζουµε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα, σε απόσταση 2 – 3 εκ. µεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC έως ότου πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα, γύρω στα 15-20 λεπτά το πολύ.
  5. Για να παραμείνουν τραγανά τα πασχαλινά κουλουράκια, τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό σκεύος, καλά κλεισμένο.

Μυστικά

Για σίγουρη επιτυχία χρησιμοποιούμε βούτυρο Lurpak

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy