Συνταγή: Νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι, πορτοκάλι και βρώμη

Μην τα περιορίσετε αυστηρά τις ημέρες της νηστείας. Είναι πεντανόστιμα και εξαιρετικά υγιεινά, κατάλληλα για το σχολείο, το γραφείο, τον καφέ.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
Last updated:
20′ προετοιμασία
25′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′

Υλικά

Κομμάτια: 25-30

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα δύο λάδια, την άχνη και το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα (το κρατάμε πάνω από το μπολ με το μείγμα λαδιού-άχνης γιατί αφρίζει).
  3. Το αδειάζουμε στο μπολ, προσθέτοντας επίσης το ξύσμα και το ταχίνι, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το σουσάμι και όλο το πίτουρο βρόμης και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο αλεύρι ή, αντίθετα, λίγο λιγότερο. Το βασικό είναι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.
  6. Αφήνουμε τη ζύμη για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε με λαδόκολλα μια μεγάλη λαμαρίνα φούρνου.
  8. Κόβουμε μικρά κομμάτια ζύμης σαν καρύδια και τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα θέλουμε: σαλίγκαρο, κουλουράκι ή πλεξίδα.
  9. Aραδιάζουμε τα κουλουράκια στο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν με το ψήσιμο.
  10. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy