Συνταγή: Μύδια σούπα με πράσα και κρόκο Κοζάνης

Πλούσιο σε γεύση, αυτό το πιάτο συνδυάζει τα μύδια με μια βελουτέ σούπα από λαχανικά: πράσα, σέλερι, μαραθόριζα, πατάτες αρωματισμένα με κρόκο Κοζάνης και μαραθόσπορο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
40′ προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 1:40′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τη σούπα με μύδια, πράσα και κρόκο Κοζάνης ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το κρασί και τα μύδια, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και αχνίζουμε για 5 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ελέγχουμε τα μύδια, πετώντας όσα δεν άνοιξαν. Βγάζουμε τα υπόλοιπα με τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και μόλις κρυώσουν λίγο, τα ανοίγουμε και κρατάμε στην άκρη την ψίχα τους (πετάμε τα κελύφη).
  3. Αδειάζουμε το υγρό της κατσαρόλας σε ένα μπολ και το αφήνουμε κι αυτό στην άκρη.
  4. Στην ίδια κασταρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα πράσα, το σέλερι και τη μαραθόριζα για 5-6 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν λίγο.
  5. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον κρόκο, σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με τον ζωμό από τα μύδια που αφήσαμε κατά μέρος.
  6. Προσθέτουμε τον μαραθόσπορο, τη δάφνη και το νερό (ή τον ζωμό ψαριού), αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη.
  9. Μοιράζουμε τη βελουτέ σούπα σε πιάτα, προσθέτουμε την ψίχα των μυδιών και σερβίρουμε, συνοδεύοντας με ζεστό ψωμί – ιδανικά σκορδόψωμο.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy