Συνταγή: Μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα, μπούκοβο

Εμβληματικός σαλονικιώτικος μεζές αυτά τα μυρωδάτα και πικάντικα μύδια σαγανάκι. Έχουν και φέτα, και μυρωδικά και πιπεριές και φυσικά μπούκοβο!

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
40′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια σαγανάκι με πιπεριές, φέτα, μπούκοβο, σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και, όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το σκόρδο μαζί με τα μύδια και το ούζο.
  2. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να βράσει το μείγμα και να ανοίξουν τα μύδια.
  3. Οσα δεν ανοίγουν τα πετάμε.
  4. Με τρυπητή κουτάλα τα τραβάμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  5. Σουρώνουμε το νόστιμο ζουμί του τηγανιού σε ένα μπολ και το κρατάμε στην άκρη.
  6. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  7. Οταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
  8. Προσθέτουμε και το ζουμί που κρατήσαμε από τα μύδια, ανακατεύουμε, αφήνουμε για περίπου 2 – 3 λε- πτά να βράσει, προσθέτουμε τη μουστάρδα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ρίγανη, βάζουμε όσο μπούκοβο μας αρέσει και αφήνουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να δέσει για περίπου 3 – 4 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε να λιώσει και μετά ρίχνουμε τα μύδια.
  10. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως τα μύδια σαγανάκι σε βαθιά πιατέλα μαζί με τη σάλτσα τους και φρέσκο ψωμί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy