Συνταγή: Μουστοκούλουρα

Μια συνταγή που δίνει μουστοκούλουρα ελαφρώς μαστιχωτά και ιδιαίτερα απολαυστικά στο δόντι.

Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό της
1: προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 40

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μουστοκούλουρα, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τον μούστο, το κονιάκ, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τη σόδα, την αμμωνία, το μπέικιν πάουντερ και τα δύο μπαχαρικά. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί όσο γίνεται περισσότερο και το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα δύο άλευρα.
  3. Προσαρμόζουμε στο μίξερ τον γάντζο. Ρίχνουμε στο υγρό μείγμα τα αλεύρια, σε δόσεις, ζυμώνοντας με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη πολύ μαλακή, που να ξεκολλά από τα τοιχώματα του κάδου.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  5. Στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά ή λαμαρίνες φούρνου.
  6. Κόβουμε κομμάτια ζύμης βάρους 60-70 γρ., τα πλάθουμε σε μπαστουνάκι και τυλίγουμε σε κουλούρι.
  7. Τα αραδιάζουμε στα ταψιά και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  8. Ψήνουμε τα μουστοκούλουρα για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy