Συνταγή: Μουστοκούλουρα με πετιμέζι και μελάσα

Ο συνδυασμός από πετιμέζι και μελάσα κάνει αυτά τα μουστοκούλουρα ακόμα πιο λαχταριστά. Ιδανικά για σνακ των παιδιών στο σπίτι ή στο σχολείο.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′

Υλικά

Κομμάτια: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπουστοκούλουρα με πετιμέζι και μελάσα, αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι, τη μελάσα, το ξύσμα και τη σόδα.
  3. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και πλάθουμε μια σχετικά σφιχτή ζύμη.
  4. Χωρίζουμε σε μπαλάκια των 40 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
  5. Τα αραδιάζουμε σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, για περίπου 35 λεπτά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy