20′ προετοιμασία
2: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:20′
Υλικά
Μερίδες: 10-15
Για τον κιμά
Για τις μελιτζάνες
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τον μουσακά finger food, ξεκινάμε με το κιμά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τους δύο κιμάδες, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά, κομματιάζοντας και ανακατεύοντας συνεχώς τον κιμά, μέχρι να ξεχωρίσουν οι κόκκοι του και να ροδίσουν τόσο ώστε να «πιάσουν» ελαφρά στο πάτο της κατσαρόλας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ και το ελαιόλαδο, αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά ο κιμάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και «ψαρεύουμε» από το μείγμα την κανέλα, τα μπαχάρια και το γαρίφαλο.
- Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα αυγά, τα τυριά, τον βασιλικό, αλάτι και μπόλικο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μελιτζάνες
- Βάζουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα μπολ με αλατόνερο και αφήνουμε για 30-40 λεπτά. Τις ξεπλένουμε, τις σκουπίζουμε καλά και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
- Τις απλώνουμε σε μονή στρώση σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 150°C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν απαλά και να μαλακώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
- Βάζουμε από 1-1 1⁄2 κουτ. γλυκού μείγμα κιμά στη μία στενή άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγουμε σε ρολάκι. Πάνω σε κάθε ρολάκι βάζουμε από ένα κομμάτι ντοματίνι.
- Στερεώνουμε τα ρολάκια με οδοντογλυφίδα και τα βάζουμε σε ταψάκι, επίσης στρωμένο με λαδόκολλα.
- Τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 