Συνταγή: Μους γιαουρτιού με λεμόνι και γλυκό του κουταλιού

Το παραδοσιακό γιαουρτάκι με μέλι γίνεται μια βελούδινη μους με λεμόνι! Τα κλασικότερα επιδόρπια της ταβέρνας φρεσκαρισμένα και ανανεωμένα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή.

Ανιχεύθηκαν ουσίες πέραν των αποδεκτών ορίων
10′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 10′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη μους γιαουρτιού με λεμόνι και γλυκό του κουταλιού ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε μεσαία ταχύτητα, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και τον χυμό μέχρι να φτιάξουμε μια μους μετρίως σφιχτή.
  2. Τη μοιράζουμε σε 6-8 ατομικά μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι η μους να σφίξει εντελώς.
  3. Τη σερβίρουμε γαρνιρισμένη με γλυκό κουταλιού της αρεσκείας μας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy