20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα τυριού
Διαδικασία
Κεφτέδες
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιους κεφτέδες με καρότο και σάλτσα τυριού, αρχικά, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες σχετικά μεγάλους, τους απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σάλτσα τυριού
- Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας με σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτούτσικη κρέμα.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε αλατοπίπερο, το τυρί, τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν.
- Σερβίρουμε τους κεφτέδες στα πιάτα, τους περιχύνουμε με όση από τη σάλτσα θέλουμε και συνοδεύουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 