Συνταγή: Μοσχάρι στη γάστρα με κολοκυθάκια και ντοματίνια

Μια πιο ελαφριά εκδοχή του αγαπημένου μας καλοκαιρινού, μελωμένου, λαχταριστού πιάτου.

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για τα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19
30′ προετοιμασία
2:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και βάζουμε το κρέας.
  2. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και σοτάρουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το βάζουμε σε μια γάστρα (ή σε άλλο πυρίμαχο σκεύος με καπάκι ή σε ταψί το οποίο στη συνέχεια θα σκεπάσουμε καλά με διπλή λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο).
  4. Στο ίδιο λάδι και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και, όταν ροδίσουν λίγο, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  5. Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ίσα να γυαλίσουν και να μαλακώσουν λίγο.
  6. Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα της κατσαρόλας πάνω από το κρέας. ρίχνουμε και την κανέλα, σκεπάζουμε το σκεύος και ψήνουμε το φαγητό για 1 1⁄2 ώρα.
  9. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το σκεύος και προσθέτουμε τα σοταρισμένα κολοκυθάκια, τα ντοματίνια και τις σταφίδες.
  10. Ανακινούμε καλά και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ξεσκέπαστο το σκεύοςγια περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα και να μελώσει το φαγητό.
  11. Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με το μείγμα φρέσκων μυρωδικών και σκεπάζουμε το σκεύος μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy