20′ προετοιμασία
1:15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:35′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το μοσχάρι λεμονάτο με τραγανά κολοκυθάκια, πρώτα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το θυμάρι και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε πε ρίπου 1.300 ml νερό (τόσο ώστε να καλύπτει κατά τα 2/3 τα υλικά), ανακατεύουμε απαλά, μετριάζουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 45 – 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, κα λύτερα σε δόσεις, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια μαζί με το λάδι στην κατσαρόλα με το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά.
- Ελέγχουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και τα κολοκύθια (όχι εντελώς, καλό είναι να μείνουν λίγο τραγανά). Αποσύρουμε.
- Με μια κουτάλα της σούπας παίρνουμε το ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε στον κάδο του πολυκόφτη.
- Προσθέτουμε λίγα κολοκύθια, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Αδειάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και τη σείουμε ώστε να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υγρά.
- Αφαιρούμε τη δάφνη και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 