20′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το μοσχάρι λεμονάτο με μπρόκολο ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το μαραθόσπορο, τη φλούδα πορτοκαλιού και νερό τόσο ώστε να τα καλύπτει.
- Όταν αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (στο 3 – 4 αν η κουζίνα έχει κλίμακα μέχρι το 9), σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
- Ρίχνουμε το μπρόκολο και το σουμάκ, ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και το μπρόκολο.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε.
- Πετάμε τη φλούδα πορτοκαλιού και σερβίρουμε.
- Συνοδεύουμε με ένα αφράτο πιλάφι.
Μυστικά
* Aνατολίτικο μπαχαρικό με βαθυκόκκινο χρώμα και λεμονίζουσα γεύση – το βρίσκουμε στα μπαχαράδικα, αλλά και στα ράφια μπαχαρικών του ΑΒ ή 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού +1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι (ή όσο λεμόνι μάς αρέσει)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 