Συνταγή: Μοσχάρι φρικασέ δεμένο με αβοκαντολέμονο!

Το αβοκαντολέμονο είναι μία πρωτότυπη ιδέα για να νοστιμίσουμε το μαγειρευτό μοσχαράκι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
1:20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:50′

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για το μοσχάρι φρικασέ δεμένο με αβοκαντολέμονο ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, να ροδίσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε νερό να καλύψει τα υλικά κατά 1 εκ., αφήνουμε να πάρουν βράση και μετριάζουμε τη φωτιά.
  4. Μαγειρεύουμε για 40 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα μαρούλια, τον μάραθο και αλατοπίπερο.
  6. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε 1 κουτάλα από το ζουμί στον πολυκόφτη, προσθέτουμε το αβοκάντο, τον δυόσμο, το τζίντζερ, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί λεία σάλτσα.
  8. Περιχύνουμε το φαγητό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  9. Πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και το φιστίκι και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy