Συνταγή: Μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες

Με το μοσχαράκι κάνουμε πραγματικά υπέροχα φαγητά κατσαρόλας! Αυτό το λεμονάτο με πατάτες θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Το πόρισμα για το Θανάση Νικολάου καταχωρείται στη Ν.Υπηρεσία
20′ προετοιμασία
1:45′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:5′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το μοσχαράκι λεμονάτο με πατάτες ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, τη ρίγανη, το θυμάρι και το μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τις πατάτες και μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  7. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy