15′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:45′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
Διαδικασία
- Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με πένες ξεκινάμε και σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κανέλα και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και νερό τόσο όσο ίσα να καλύψει το κρέας (περίπου 1 λίτρο).
- Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο πυρέξ.
- Αδειάζουμε το κρέας με τη σάλτσα πάνω στα μακαρόνια και ανακατεύουμε ομοιόμορφα τα υλικά.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το τυρί, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την κρέμα και ψήνουμε για περίπου 8-10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να ροδίσει στην επιφάνεια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 