40′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Για τη σάλτσα φράουλας
Διαδικασία
Σάλτσα φράουλας
- Για το μωσαϊκό με αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς και σάλτσα φράουλας ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τις φράουλες με τη ζάχαρη και τα σποράκια της βανίλιας να μαριναριστούν από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα βάζουμε το κατσαρολάκι στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Κορμός
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει).
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το κακάο και το σιρόπι από σφένδαμο μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, τα φουντούκια, τα σπασμένα μπισκότα βρόμης και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα, το πλάθουμε σε μπαστουνάκι και το τυλίγουμε σε σχήμα καραμέλας.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
- Κόβουμε τον κορμό σε φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα φράουλας και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 