Συνταγή: Μιλιάτσιο (miglaccio), ιτάλικο κέικ με σιμιγδάλι και ρικότα

Το ναπολιτάνικο μιλιάτσιο είναι ένα χαμηλό, λεμονάτο κέικ με βάση το σιμιγδάλικαι τη ρικότα. Η τελευταία αντικαθίσταται εύκολα και με γλυκιά μυζήθρα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Κομμάτια: περίπου 12

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μιλιάτσιο (miglaccio), ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τις βανίλιες και 40 γρ. από τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τις φλούδες λεμονιού και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν αρχίσει το βράσιμο, αφαιρούμε τις φλούδες λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα.
  3. Σβήνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά.
  4. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι και το λιμοντσέλο.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, περνώντας το μέσα από ψιλό σουρωτό, και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα με το σιμιγδάλι, το ενώνουμε με το μείγμα του τυριού και ανακατεύουμε καλά.
  7. Σε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 22-24 εκ., βουτυρωμένο και αλευρωμένο, αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και το ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  8. Σερβίρουμε το μιλιάτσιο κρύο, με ζάχαρη άχνη.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy