Συνταγή: Michelada, μεξικάνικο κοκτέιλ με μπίρα

Ελαφρώς πικάντικο, umami κοκτέιλ με βάση τη μπίρα και τον χυμό ντομάτας. Η Michelada είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο Μεξικό και συναντάται σε όλη τη χώρα σε διαφορετικές παραλλαγές, αλλά πάντοτε παγωμένη.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
6′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 6′

Ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ του Μεξικό. Η Michelada (Μιτσελάδα) φτιάχνεται με παγωμένη μπίρα, λάιμ, καυτερή σάλτσα και χυμό ντομάτας. Το ιδανικό είναι να αναζητήσουμε χυμό Clamato. Είναι το προϊόν που οι Μεξικανοί χρησιμοποιούν κατά κόρον για τη Michelada και, εκτός από χυμό ντομάτας, περιλαμβάνει καρυκεύματα και ζωμό από αχιβάδες.

Υλικά

Μερίδες: 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη Michelada ξεκινάμε περνώντας μία φέτα λάιμ στο εξωτερικό μέρος του χείλους ενός ψηλού ποτηριού.
  2. Πασπαλίζουμε το χείλος με Tajin περιστρέφοντας το ποτήρι ώστε να κολλήσουν τα καρυκεύματα και ρίχνουμε μια κοφτή κουταλιά μέσα στο ποτήρι.
  3. Προσθέτουμε τη σόγια, το ταμπάσκο, τον χυμό λάιμ και το Clamato.
  4. Βάζουμε πάγο στο ποτήρι και απογεμίζουμε με μπίρα.
  5. Ανακατεύουμε με ένα μακρύ κουτάλι και σερβίρουμε.

Μυστικά

*Tajin μπορούμε να βρούμε σε εξειδικευμένα καταστήματα με μεξικάνικα και ασιατικά προϊόντα, όπως το Atflya (Καρελλά Ν. 29 & Κύπρου 7, Τ/210-68.51.074) ή το Internationalmarket (Σαχτούρη 12, Πειραιάς, Τ/ 210-45.17.835). Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μείγμα από αλάτι και πάπρικα, με διαφορετικό όμως γευστικό αποτέλεσμα.

**Clamato μπορούμε να παραγγείλουμε διαδικτυακά από το Los Mexikanos (losmexikanos.com) που εμπορεύεται μεξικάνικα προϊόντα και έχει την έδρα του στη Γλυφάδα. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χυμό αποφλοιωμένης ντομάτας ενισχυμένο με σόγια και φρέσκο χυμό λάιμ.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy