Συνταγή: Μεσογειακή πίτα

Η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού, γεμάτη με τα χρώματα και τα αρώματα του μποστανιού. Μια πίτα που με την πρώτη μπουκιά μάς θυμίζει γεμιστά.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
1: μαγείρεμα
Σύνολο: 2:

Υλικά

Μερίδες: Για στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ.

Γέμιση

Διαδικασία

Γέμιση

  1. Για την μεσογειακή πίτα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για περίπου 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσει και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη φέτα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.

Πίτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε το ταψί.
  2. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 4 ίσα μέρη. Ανοίγουμε το κάθε ένα σε φύλλο διαστάσεων λίγο μεγαλύτερων από το ταψί.
  3. Απλώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Το λαδώνουμε καλά. Στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο, που επίσης λαδώνουμε.
  4. Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε. Σκεπάζουμε με τα δύο υπόλοιπα φύλλα, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.
  5. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα, σχηματίζοντας περιμετρικά ένα κορδόνι, ή τις διπλώνουμε και τις περνάμε ανάμεσα στην πίτα και στο ταψί.
  6. Χαράσσουμε την πίτα σε μπακλαβαδωτά κομμάτια (ρόμβους) ή σε τρίγωνα και ραντίζουμε με λίγο νερό την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy