Συνταγή: Μελομακάρονα vegan και ωμοφαγικά (χωρίς ψήσιμο)

Μια διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα, κατάλληλη για vegans και ωμοφάγους.

30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Βάρος: 1 κιλό

Μούλιασμα

Διαδικασία

  1. Για τα μελομακάρονα vegan και ωμοφαγικά (χωρίς ψήσιμο) ξεκινάμε με το μούλισμα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το καυτό νερό, τον χυμό και το κονιάκ.
  2. Ρίχνουμε τους χουρμάδες και τους αφήνουμε να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά.
  3. Τους σουρώνουμε και τους χτυπάμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού μέχρι να σχηματιστεί ένα πυκνός πολτός, μια πάστα.
  4. Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε να σκορπιστεί ομοιόμορφα.
  5. Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τους χουρμάδες.
  6. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  7. Πλάθουμε τη ζύμη σε μελομακάρονα, τα τακτοποιούμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy