30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
- Σε άλλο σουρωτήρι βάζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
- Τα στύβουμε (ντομάτες και μελιτζάνες) με τα χέρια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό, που να πλάθεται.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά επιπλέον.
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες με το μείγμα και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Στραγγίζουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 