Συνταγή: Μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι

Ολόγλυκες μελιτζάνες με βουτυράτο κασέρι και φρέσκο βασιλικό σε έναν μοναδικό αφράτο μελιτζανοκεφτέ. Δοκιμάστε τον!

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι, κάνουμε ως εξής: Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα σουρωτήρι, αλατίζουμε ελαφρά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  2. Σε άλλο σουρωτήρι βάζουμε τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
  3. Τα στύβουμε (ντομάτες και μελιτζάνες) με τα χέρια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σχετικά σφιχτό, που να πλάθεται.
  5. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι και λίγη τριμμένη φρυγανιά επιπλέον.
  6. Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε περίπου 2 εκ. ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες με το μείγμα και τους τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δόσεις, για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
  8. Στραγγίζουμε τους μελιτζανοκεφτέδες με κασέρι σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy