30′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 45′
Υλικά
Μερίδες: 15
Διαδικασία
- Για τις μελιτζάνες με αυγό ξεκινάμε βάζοντας τις φέτες μελιτζάνας σε μια λεκάνη με αλατισμένο νερό για 30-40 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, το αλεύρι, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή πάστα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις το λάδι κάψει, βάζουμε μία δόση από φέτες μελιτζάνες και τις τηγανί- ζουμε χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
- Τις γυρίζουμε προσεκτικά μέσα στο τηγάνι, ώστε η ροδισμένη πλευρά να βρεθεί προς τα πάνω.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μία καλή δόση πάστας αυγού και με ένα δεύτερο κουταλάκι την πλάθουμε κάπως στρογγυλή.
- Τη σπρώχνουμε να ακουμπήσει πάνω σε μία φέτα μελιτζάνας, καλύπτοντάς την.
- Τηγανίζουμε τη φέτα της μελιτζάνας, με την πάστα επάνω της, για 2-3 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι σχηματίζεται ένα ρόδινο, ελαφρά τραγανό δαχτυλίδι στην ένωση της πάστας αυγού-τυριού με τη φλούδα της φέτας της μελιτζάνας.
- Αυτό είναι σίγουρο σημάδι ότι η πάστα έχει κολλήσει καλά στη μελιτζάνα.
- Η φλούδα βοηθά τη φέτα να διατηρήσει το σχήμα της και να μη γλιστρήσει από πάνω της η πάστα.
- Γυρίζουμε προσεκτικά κάθε φέτα για να αναποδογυρίσει και η πάστα να βρεθεί από κάτω, μέσα στο λάδι, κολλημένη πάντα στη φέτα μελιτζάνας.
- Τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό, πάντα σε μέτρια φωτιά, μέχρι η πάστα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
- Βγάζουμε τις φέτες με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, με τη χρυσαφένια πάστα προς τα πάνω.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν οι μελιτζάνες.
- Σερβίρουμε τον μεζέ ζεστό.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 