30′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:20′
Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 εκ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες σε δόσεις, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα, χωρίς να τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, σε δόσεις και αυτές, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε στην πιατέλα με τις πατάτες.
- Μετριάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τις μελιτζάνες και τις πατάτες με το λάδι της πιατέλας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό, 3/4 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Δεν ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα υλικά, αλλά σείουμε το σκεύος.
- Σερβίρουμε τις μελιτζάνες και πατάτες γιαχνί χλιαρές.
Μυστικά
Σερβίρεται και κρύο, ως μεζεδάκι για ούζο.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 