Συνταγή: Μελιτζάνα ψητή σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά

Αυτά τα ζεστά ρολάκια μελιτζάνας είναι γεμιστά με ρικότα, αρωματικά και σερβίρονται πάνω σε μια στρώση από ρόκα και ψητές πιπεριές.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψητή μελιτζάνα σε ρολάκια με ρικότα και αρωματικά, ξεκινάμε ραντίζοντας τις πιπεριές με το μισό λάδι.
  2. Ζεσταίνουμε το γκριλ του φούρνου (ή ένα τηγάνι με ραβδώσεις) στο μέτριο προς δυνατό και ψήνουμε τις πιπεριές, γυρνώντας τες μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
  3. Τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μεμβράνη, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Αφαιρούμε τα σπόρια και κόβουμε τη σάρκα σε χονδρές λωρίδες.
  4. Στρώνουμε τη ρόκα και τις πιπεριές σε μια πιατέλα, ραντίζουμε με 2 κ.σ. λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήνουμε κατά μέρος.
  5. Ψεκάζουμε τις φέτες των μελιτζανών με ελάχιστο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ (ή στο τηγάνι) μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
  6. Βάζουμε και το ψωμί και το ψήνουμε, γυρίζοντάς το, μέχρι να ροδίσει.
  7. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ρικότα (ή το ανθότυρο), το γάλα, τα μυρωδικά, το ξύσμα, το τσίλι ή το μπούκοβο, λίγο αλάτι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  8. Απλώνουμε περίπου 1 κουταλιά από το μείγμα της ρικότας σε κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίγουμε, σταθεροποιώντας το ρολάκι μας με μια οδοντογλυφίδα, αν χρειαστεί.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, κατά βούληση, και σερβίρουμε με τη σαλάτα και το ψημένο ψωμί.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy