Συνταγή: Μελάτα αυγά με κρέμα αβοκάντο και σπαράγγια, σε φέτες χαρουπόψωμου

Για ένα χορταστικό και υγιεινό πρωινό μαγειρεύουμε αυγά, φτιάχνουμε στα γρήγορα μια δροσερή κρέμα αβοκάντο και σερβίρουμε, μαζί με σπαράγγια, πάνω σε φέτες χαρουπόψωμου.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 2

Για την κρέμα αβοκάντο

Για τα σπαράγγια

Διαδικασία

Σπαράγγια

  1. Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε τα σπαράγγια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το ξύσμα, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν μέχρι να τα χρειαστούμε.

Κρέμα αβοκάντο

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.

Αυγά

  1. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε το «βούτυρο» καρύδας σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να είναι μελάτος.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε το χαρουπόψωμο με την κρέμα αβοκάντο.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαριναρισμένα σπαράγγια και τέλος βάζουμε επάνω και το μελάτο αυγό.
  3. Προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy