Συνταγή: Μελανούρι στην κατσαρόλα με ντομάτα

Μαγειρεύουμε το μελανούρι με τη ντοματένια σάλτσα του και μπόλικο μαϊντανό στην κατσαρόλα και έχουμε στα γρήγορα, ένα ελαφρύ, υγιεινό γεύμα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
30′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:

 

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το μελανούρι στην κατσαρόλα με ντομάτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, 100 ml νερό, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστή κατσαρόλα.
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του ψαριού και τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε μονή στρώση.
  5. Μαγειρεύουμε για άλλα 15-20 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να γίνει το ψάρι και να δέσει ωραία η σάλτσα.

Μυστικά

Το πιάτο μπορεί να γίνει με όποια άλλα φρέσκα, εποχικά ψάρια θέλουμε, κατά προτίμηση μεγάλα (π.χ. μυλοκόπι, μαγιάτικο κ.ά.).

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy