Συνταγή: Μαυρομάτικα με κολοκύθα «τηγάνιση»

Η «τηγάνιση», το μαγείρεμα δηλαδή ενός υλικού σε ξίδι μαζί με κρεμμύδια, είναι ένα συνηθισμένο κόλπο της κυπριακής μαγειρικής για να νοστιμίσει έντονα ένα απλό φαγητό.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο κλάδος αστυνομικού Σώματος, ΙΣΟΤΗΤΑ αναφορικά με την προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής της μισθολογικής αναβάθμιση των κλιμάκων στα Σώματα Ασφαλείας
20′ προετοιμασία
1:10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα με κολοκύθα «τηγάνιση» ξεκινάμε και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε,τα ξαναβάζουμε στην (άδεια πλέον) κατσαρόλα με κρύο νερό που να τα σκεπάζει και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  3. Θα πρέπει να μείνει λίγο περισσότερο από το μισό υγρό, αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο ακόμη.
  4. Προσθέτουμε την κολοκύθα και τον άνηθο και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαραθεί.
  6. Ρίχνουμε το ξίδι, βράζουμε για 1 λεπτό να φύγει η αψάδα του και αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα φασόλια.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy