Συνταγή: Μαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια

Το κυδώνι, ψημένο στον φούρνο με Μαυροδάφνη και κανέλα, δένει θαυμάσια με το ραντίτσιο και το ρόδι σ' αυτήν την πλούσια μαρουλοσαλάτα, που είναι φύσει γιορτινή.

20′ προετοιμασία
55′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:15′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για την σαλάτα

Για το ντρέσινγκ

Διαδικασία

Σαλάτα

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρουλοσαλάτα με ραντίτσιο, ψητό κυδώνι και ρόδια αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε στα έξι, χωρίς να αφαιρέσουμε τα σπόρια.
  3. Τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι σε μονή στρώση, περιχύνουμε με τη Μαυροδάφνη, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας και σκεπάζουμε καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  4. Τα ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
  5. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Βγάζουμε τα κυδώνια από το ταψί, αφαιρούμε τους σπόρους και τις σκληρές ίνες από το κέντρο τους και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι του ταψιού και κρατάμε κατά μέρος 2 κουτ. σούπας για το ντρέσινγκ.

Ντρέσινγκ

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με το σιρόπι από το ψήσιμο των κυδωνιών που αφήσαμε στην άκρη.

Σερβίρισμα

  1. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το ρόδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακετεύουμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τα φύλλα σαλάτας και τις φέτες κυδωνιού και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
  3. Σερβίρουμε τη γιορτινή σαλάτα αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy