Συνταγή: Μαρμελάδα βερίκοκο με καρδάμωμο και μέλι

Της πάει πολύ το καρδάμωμο -που το βάζουμε στην κατσαρόλα και μετά το αφαιρούμε- της μαρμελάδας βερίκοκο. Πικάντικο, λεμονάτο, της δίνει άρωμα και γευστικό βάθος.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
35′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

Υλικά

Μερίδες: για 700 γρ.

Διαδικασία

  1. Για την μαρμελάδα βερίκοκο με καρδάμωμο και μέλι, ανοίγουμε τα βερίκοκα στη μέση, πετάμε τα κουκούτσια και χοντροκόβουμε τη σάρκα.
  2. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά για να μην κολλήσουν. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε, μέχρι να σταματήσει να σχηματίζεται αφρός.
  3. Προσθέτουμε τα καρδάμωμα και συνεχίζουμε το βράσιμο της μαρμελάδας για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
  4. Ρίχνουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να δέσει.
  5. Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Αν θέλουμε, αφήνουμε τη μαρμελάδα ως έχει (δηλαδή με μερικά κομμάτια που έχουν μείνει ολόκληρα), διαφορετικά την πολτοποιούμε μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις, στον πολυκόφτη, αφού πρώτα αφαιρέσουμε τα καρδάμωμα.
  7. Μοιράζουμε την μαρμελάδα βερίκοκο με καρδάμωμο αμέσως, καυτή, σε επίσης καυτά, αποστειρωμένα βάζα.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy