Συνταγή: Μαρμελάδα μήλο, αχλάδι και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη

Χωρίς κόκκο ζάχαρης, και όμως αυτή η μαρμελάδα είναι γλυκιά και πεντανόστιμη, με μια γήινη γλυκύτητα που της προσδίδουν τα ίδια τα φρούτα και οι ξεροί χουρμάδες.

20′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:10′

Υλικά

Βάρος: για 2 βάζα 600 ml

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μαρμελάδα μήλο, αχλάδι και χουρμάδες χωρίς ζάχαρη ξεκινάμε ρίχνοντας σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και 200 ml νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 38-40 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy