25′ προετοιμασία
μαγείρεμα
Σύνολο: 25′
Υλικά
Βάρος: για 2.500 γρ.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη μαρμελάδα από βανίλιες, πρώτα πλένουμε τις βανίλιες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν εντελώς πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τις μεταφέρουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.
- Τις αφήνουμε σκεπασμένες για 10-12 ώρες.
- Στη συνέχεια, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Οταν αρχίσει το μείγμα να κοχλάζει δυνατά, χαμηλώνουμε.
- Είμαστε πάνω από την κατσαρόλα με ξύλινη κουτάλα και ανακατεύουμε τακτικά.
- Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη σε 15-20 λεπτά. Δεν πρέπει να πήξει πάρα πολύ γιατί όταν θα κρυώσει θα πήξει ακόμη περισσότερο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε τη μαρμελάδα από βανίλιες σε αποστειρωμένα βάζα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 