20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Απίθανο λαδερό, μεζές αλλά και φαΐ. Κλασικές παραδοσιακές προσθήκες είναι οι σουπιές ή τα , τα οποία βάζουμε καθαρισμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα (τις σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια) μαζί με τις ελιές και τις πατάτες.
Υλικά
Μερίδες: 4 (ως μεζές)
Διαδικασία
- Για τα μάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτες ξεκινάμε και ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε πρώτα τα κοτσανάκια από τα μάραθα, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα, αλάτι, πιπέρι, περίπου 100 ml νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις τσακιστοελιές και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 