Συνταγή: Μάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτες

Ένα υπέροχο λαδερό, μεζές αλλά και φαΐ μαζί.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
20′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 50′

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Απίθανο λαδερό, μεζές αλλά και φαΐ. Κλασικές παραδοσιακές προσθήκες είναι οι σουπιές ή τα , τα οποία βάζουμε καθαρισμένα και κατάλληλα προετοιμασμένα (τις σουπιές κομμένες σε μέτρια κομμάτια) μαζί με τις ελιές και τις πατάτες.

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για τα μάραθα τσιγαριαστά με τσακιστοελιές και πατάτες ξεκινάμε και ζεσταίνοντας το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε πρώτα τα κοτσανάκια από τα μάραθα, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα φύλλα, αλάτι, πιπέρι, περίπου 100 ml νερό και τα σιγοβράζουμε σκεπασμένα για 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις τσακιστοελιές και τις πατάτες και μαγειρεύουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy