20′ προετοιμασία
20′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′
Υλικά
Κομμάτια: 16
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριών αρχικά ακουπίζουμε τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους, τα οποία ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και βάζουμε εκεί τα «καπέλα» των μανιταριών, με το άνοιγμα προς τα πάνω.
- Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα ποδαράκια μανιταριών, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 – 4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά (ή όσο διάστημα χρειαστεί ώστε να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν). Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Με το μείγμα της κατσαρόλας γεμίζουμε μέχρι τη μέση τα «καπέλα» των μανιταριών που έχουμε βάλει μέσα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά την ψίχα των δύο ψωμιών και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, τη γραβιέρα, τα κουκουνάρια, το μαϊντανό και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε το μείγμα τυριών – ψωμιών πάνω στα μισογεμάτα «καπέλα». Δεν πιέζουμε το μείγμα, αλλά βάζουμε μπόλικο σε κάθε «καπέλο», ώστε η γέμιση να γίνει φουσκωτή και αφράτη.
- Βάζουμε το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνουμε τα γεμιστά μανιτάρια για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σχηματιστεί τραγανή κρούστα με χρυσαφί χρώμα.
- Σερβίρουμε τα μανιτάρια γεμιστά με κρούστα τυριών ζεστά.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 