Συνταγή: Μανιάτικη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό μάτι

«Στη Μάνη τα λόγια είναι λίγα και τα υλικά λιγότερα», λέει ο Χριστόφορος Πέσκιας. Κι ο χρόνος λίγος, στην προκειμένη: αυτή η εκδοχή της μανιάτης «τσουχτής», ετοιμάζεται στο πι και φι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
10′ προετοιμασία
10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 20′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μανιάτικη μακαρονάδα με μυζήθρα και αυγό μάτι, ξεκινάμε βράζοντας τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη, επίσης μεγάλη κατσαρόλα καίμε το βούτυρο μέχρι να αρχίσει να αφρίζει έντονα.
  3. Προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά για 1/2 λεπτό. Ρίχνουμε το τυρί μαζί με μπόλικο πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε το σύγκλινο στο ελαιόλαδο, για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε σε ένα πιάτο.
  5. Στο λάδι που έμεινε στο τηγάνι και στο λίπος που άφησε το σύγκλινο τηγανίζουμε τα αυγά μάτια, μέχρι να σφίξουν τα ασπράδια και οι κρόκοι να παραμείνουν μελάτοι. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και βάζουμε σε κάθε μερίδα από ένα μελάτο αυγό και λίγο σύγκλινο. Σπάμε τον κρόκο με πιρούνι για να χυθεί στο πιάτο και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy