5′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 35′
Υλικά
Μερίδες: 2
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μανέστρα με τη χωριάτικη που περίσσεψε, βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μπολ και, όσο μπορούμε, αφαιρούμε τη φέτα και το αγγούρι και τα βάζουμε σε ένα πιατάκι.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη σαλάτα στο μούλτι και την ψιλοκόβουμε, ανοιγοκλείνοντας το διακόπτη 4 – 5 φορές, για 1 δευτερόλεπτο κάθε φορά.
- Ζεσταίνουμε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη σαλάτα.
- Τη μαγειρεύουμε για 8 – 10 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά, ώσπου να μαραθούν τα υλικά της και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και το ζεστό νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον νερό.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη φέτα (ή άλλο τυρί, αν θέλουμε) και το αγγουράκι που αφήσαμε κατά μέρος, κομμένο σε μικρά κυβάκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 