Συνταγή: Μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες

Το πόσο ταιριάζει η κάπως γλυκιά γεύση του σπανακιού με τη σπιρτάδα της αντζούγιας δεν λέγεται! Μια εύκολη μακαρονάδα που θα λατρέψουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
15′ προετοιμασία
15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρουμε το σκόρδο με τις αντζούγιες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να διαλυθούν.
  4. Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
  5. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με το σπανάκι, μαζί με το λίγο νερό που θα πάρουμε κατά τη μεταφορά.
  6. Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά, ώστε να αναμειχθούν.
  7. Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy