30′ προετοιμασία
1:30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 2:
(Τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά θα τα βρείτε προς το τέλος του άρθρου)
Υλικά
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μακαρονάδα ναπολιτάνα με μοσχάρι, προσούτο και λαρδί, απλώνουμε τη μπριζόλα flank σε ένα ξύλο κοπής.
- Παίρνουμε 2-3 φέτες προσούτο, τις κόβουμε κατά μήκος σε 3-4 λωρίδες την καθεμία και τις περνάμε στην μπριζόλα με το ειδικό εργαλείο (ένα χοντρό σουβλί) που «κεντάει» τις λωρίδες μέσα στο κρέας, σε τακτά διαστήματα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε 1 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες, 1 κουτ. σούπας κουκουνάρια και 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο λαρδί.
- Με τη μύτη του ειδικού εργαλείου κάνουμε πολλές μικρές, αλλά βαθιές τρύπες σε όλο το κρέας κατά μήκος των ινών του και χώνουμε εκεί το μείγμα με τις σταφίδες.
- Περνάμε όλο το κρέας σε ειδικό διχτάκι ή το δένουμε με μαγειρικό σπάγκο.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε λίγη καπνιστή πανσέτα ψιλοκομμένη και 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι.
- Βάζουμε το κρέας και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το τακτικά και τρυπώντας το πότε πότε με το σουβλί του λαρδώματος, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 3-4 μεγάλα κομμάτια από ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, κομματιάζοντάς τες με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε λίγο πουρέ ντομάτας σε δόσεις, ανακατεύοντας μέχρι η κάθε δόση να δένει.
- Ρίχνουμε νερό τόσο που να καλύψει το κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά.
- Το σερβίρουμε πλάι στη μακαρονάδα και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην 