Συνταγή: Μακαρόν από παξιμάδια χαρουπιού, ανθότυρο και μαστίχα

Αυτά τα μακαρόν κι αν είναι τα πιο πρωτότυπα που έχουμε δει! Φτιάχνονται από παξιμάδια χαρουπιού και γεμίζονται με αφράτη κρέμα από ανθότυρο και μαστίχα.

Δηλώνει έτοιμος να αμφισβητήσει με κάθε νόμιμο μέσο, αποφάσεις που "λήφθηκαν ερήμην του", από το Υπουργικό Συμβούλιο που αφορά την περιοχή της Αγίας Θέκλας
1: προετοιμασία
13′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1:13′

Υλικά

Τεμάχια: 20-25

Για την κρέμα

Για τα μακαρόν

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Για τα μακαρόν από παξιμάδια χαρουπιού ξεκινάμε και χτυπάμε στο μούλτι το γάλα με το ανθότυρο, μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα, ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 2-3 ώρες.

Μακαρόν

  1. Ρίχνουμε τα παξιμάδια στο μούλτι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει σκόνη, σαν πούδρα.
  2. Κοσκινίζουμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, το ασπράδι σε σκόνη και την κρυσταλλική ζάχαρη για 7-8 λεπτά ή μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  4. Με μια ελαστική σπάτουλα ανακατεύουμε απαλά τη μαρέγκα με το τριμμένο παξιμάδι, μέχρι το μείγμα να στέκεται και να μην είναι ρευστό.
  5. Βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.
  6. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα και σχηματίζουμε μακαρόν διαμέτρου 3-4 εκ.
  7. Αφήνουμε για 1 ώρα, μέχρι να κάνουν κρούστα τα μακαρόν.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 130°C στον αέρα και ψήνουμε για 12-13 λεπτά.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση

  1. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και τη βάζουμε σε κορνέ με ίσια μύτη.
  2. Αναποδογυρίζουμε τα μακαρόν, έτσι ώστε να είναι η επίπεδη επιφάνειά τους προς τα πάνω, και καλύπτουμε τα μισά με την κρέμα.
  3. Σκεπάζουμε με τα άλλα μισά.
  4. Τα βάζουμε για 1 νύχτα στο ψυγείο, να μαλακώσουν.
  5. Σερβίρουμε με γλυκό ντοματάκι ή άλλο γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας μας.

 

Credit

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κύπρο και τον Κόσμο, στην Daily.Cy